Audi

 
Since 2006, CR Studio has been the design architect for Audi of America. The role includes the adaptation and implementation of the architectural master plan for the United States dealership network. Additionally we have completed a diverse range of "special" projects from race schools, office design and lighthouse dealerships in major U.S. cities to the creation of a web-based tool for project tracking, management and furniture design. Audi's ethos of being progressive and sophisticated permeates every aspect of CR Studio's work for the dealership architecture program.

American Museum of Natural History Discovery Center

Completed:
Team:
Location:
Budget:

The commission to design the Discovery Center for the American Museum of Natural History outlined a program for 2,500 square feet of interactive educational space representing all major sciences, from anthropology to astrophysics. The project consisted of joining three different spaces into a coherent event: a circular room with 20-ft ceilings, the base of one of the 19th century turrets, a long narrow rectangle of a space, and a mezzanine space that slips between the main stair and adjacent Hall.

Snowmass Residence

Completed:
Team:
Location:

The city of Aspen possesses historical texture and density as a remnant of a 19th century boomtown. It was an "instant" settlement, a grid expediently laid into a valley cradled by the Maroon Bells Mountain Range. The historic city proper mixes modest miners' cabins with more grandiose institutions of the Silver Rush era, such as banks and hotels. Nearby Snowmass Village emerged in the late 1960s from a different but similarly instantaneous lineage of pragmatic planning. It is Aspen's stepchild.

Hillsdale Screen House

Completed:
Team:
Location:

The Hillsdale House is a weekend getaway in upstate New York on the last eastern ridge overlooking both the Berkshires and the Catskills. The approach to the site is heavily veiled, allowing no hint of the views that are about to be revealed. CDR Studio's response to this dramatic site was to continue the screening effect, revealing the view gradually throughout the house. As the scheme developed, we sought to further mediate the long, expansive views by contrasting them with views of the more intimate courtyard landscape to the south.

FDNY Marine Company 01

Completed:
Team:
Location:
Budget:
Awards:

MC1 is a publicly commissioned homeland-security facility for the Fire Department of New York City in partnership with the Hudson River Park Trust. The project will house Manhattan's last remaining fireboat company.

Located on Pier 53 on the Hudson River, the project is an agglomeration of varied programs, including an existing recycling depot and a future park.

House of Resistance

Completed:
Team:
Location:

1943: The Gestapo pulled up to the town of Turnac in southwestern France following a trail of clues that ended at a modest tobacco drying shed with an abutting pigpen. Inside, M. Vereille was telegraphing London. He was then sent to a concentration camp in Poland (from which he walked home after the war). The outbuilding was burned to the ground with only one masonry wall remaining. Never recognized as anything more than an eyesore, it remained an ignominious scattering of rubble.

Eileen Fisher SoHo Store

Completed:
Team:
Location:
Budget:
Awards:

The commission to design the new flagship store for clothing designer Eileen Fisher outlined a program featuring a loft-like main space, a separate room for new "collections," eight dressing rooms, office space, storage space and toilets. Working closely with Eileen Fisher’s concepts of rich simplicity and the systematic layering of garments, CDR Studio investigated the relationship between building materials and natural light, as well as the client’s relationship with the public.

Pier 62 Carousel

Completed:
Team:
Location:
Budget:
Awards:

The carousel pavilion on Segment 5, Pier 62 is an architectural component of the landscape design proposal for what will be the largest breadth of park along the Hudson River in Manhattan. Pier 62 holds the southern edge of the segment of the park, which is directly north of Chelsea Piers, and exhibits a fragmented formal language contrasting the pastoral topography of the proposed Lawn Bowl with the curving pathways constructed on Piers 63 and 64.

Pages