MC 01 Firehouse Hosts Ceremony Honoring FDNY Service During 9/11

FDNY MC 01 firehouse and the CEO Trust host an event for the book signing of Growing Up Patton by Benjamin Patton.

Architectural Digest Features MC 01 Firehouse in May Issue

"High-caliber architecture, courtesy of the dynamic CDR Studio, meets a waterfront site and a client in need: the New York City Fire Department." Architectural Digest has featured our MC 01 Firehouse in their May issue.

MC 01 Firehouse Wins AIA NY Design Award

CDR Studio's Marine Company 01 firehouse was awarded a Merit Award within the Architecture Work category in this year's AIA NY 2012 Design Awards.

MC 01 Wins 2012 SARA Design Award

The Society of American Registered Architects (SARA) has honored our Marine Company 01 Firehouse with an "Excellence in Civic Architecture Award" as part of the New York Council's 17th Annual Design Awards.

Dwell Features the Hillsdale Screen House in April Issue

Dwell has chosen to feature CDR Studio's Hillsdale Screen House in their April 2012 issue.

FDNY Marine Company 01 Ribbon-Cutting

CDR Studio is pleased to announce the official opening of the new FDNY facility on the Hudson River. With bag-pipe accompaniment and a fire-boat salute, the ribbon was cut signalling the commissioning of the new pier and firehouse.

Bidding Begins for East Village Triplex

Bidding has begun for CDR Studio's new triplex renovation in Manhattan's East Village. With small "tree house" floor plates, the project focuses on re-configuring an existing stair to link living space across three levels and a major expansion of the existing kitchen.

Relocation of the PJ Sharp Boathouse

CDR Studio Architects is working with Mathews Nielson Landscape Architects on a study for the New York Restoration Project to determine possible options for the Relocation of the PJ Sharp Boathouse.

West Side Brownstone

Completed:
Team:
Location:

Begun as a master bedroom and bath renovation, this project evolved into the renovation of the entire five-story, 19th century brownstone located on the Upper West Side of Manhattan. The design maintained the parlor level as the public floor with a sculptural wooden stair unspooling down to the dining room, open kitchen and garden below. However, the depth of the floor plate limited both the interior light and the connection to the garden. CDR created a double-heighted connection by cutting back the floor plate which enhanced the spatial quality of the rooms on both levels.

Do DiDo Duplex

Completed:
Team:
Location:

Perched on the 10th and 11th floors of a landmarked building on the southern edge of Gramercy Park, the 1,500 square foot residence consists of two levels with exposure to sunlight on three sides. Occupied for nearly 50 years by the client’s grandparents, the new interior stitches together original details with the intervention of new materials, custom-designed furniture and contemporary art work.

Pages